Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Bergslagsloppet
Då var helgens andra aktivitet genomförd. Nämligen Bergslagsloppet uppe i Ånnaboda, ett nytt långlopp som arrangeras av min klubb Almby där dom har en vision om att ta en plats i Långloppscupen så småningom. Ett hyfsat startfält vad det gäller motionsklass även om det självfallet var mycket almby tröjor. Lite glesare med folk i Tävlingsklass där dom lockade med 10.000:- i första pris vilket lockade dit Cyklavasa vinnaren från i år Johan Landström och även den fruktansvärt snabbe och starka Calle Friberg. Jakob Björklund fanns även på plats och ville bjuda upp till dans samt en av Stevensson börderna från Motala.
Och mycket riktigt, efter bara några Km så var det vi fem som hade fått en lucka till övriga. Jakob hade sedan lite otur och bromsade sent i en kurva när han drog gruppen, hamnade då sist av oss och samtidigt så gick Calle i spets och tryckte på ordentligt. Jag och Landström lyckades gå med men övriga två hamnade där efter. Vi tre höll sedan ihop fram till sista backen precis innan första loopen var avklarad, då tvingades jag släppa några meter till dessa två herrar då dom gick grymt starkt uppför. Inne på stadion när vi sedan skulle ut på andra loppen så körde dom dock lite fel och fick vända på ett ställe vilket innebar att jag helt plötsligt var med på deras hjul igen, (tack för det:) Vi höll sedan ihop i några Km innan Calle sakta fick lucka i skogen när det blev lite mer svår terräng. Med Calle som seglade iväg så var det jag och Landström som satt tillsammans, där han gjorde i stort sett allt jobb ute på grus/astfalt vägarna, fyfasen vilken tryck han har på platten alltså. Jag var nöjd om jag kunde lyckas bita mig fast på hans hjul då jag vet att han helt klart är några snäpp vassare än mig. Det gick bra och vi höll ihop till 45km ungefär då det tvärsmäller i kedjan och jag kollar ner och ser att den gått rakt av...Jävla skit!! Inte mycket att göra utan bara börja traska tillbaka och försöka få tag på en telefon för att få skjuts tillbaka till mål. Grymt jävla tråkigt såklart men jag tar ändå med mig mycket positivt från idag, att kroppen kändes riktigt bra trots 100km MTB igår, att jag kände mig snabb i skogen och kunde rulla med i Calles tempo på stigarna till en början, då han är en otroligt skicklig cyklist när det blir stök och bök
:-)
Slutresultatet blev
1a Calle
2a Landström
3a Stevensson
4a Jakob
Sedan har jag inte koll mer men kolla in på bergslagsloppet.se för resultat och säkert lite bilder också.
Även starkt jobbat av Kjelle som idag styrde Epic för första gången och gjorde det på ett fint sätt, tuff bana och ny cykel tog ut sin rätt och Kjell var sliten i mål, precis som man ska vara!

Nu väntar en race fri helg härnäst, men inte ska vi sitta hemma och uggla för det inte. Nej på fredag morgon går bilen mot Norge och Hafjell för att kolla på MTB VM som körs där i helgen, ska bli riktigt jäkla skoj att se, det blir jag, Putte och Kjelle som åker på äventyr i vanlig ordning! 


Några bilder på en sliten Kjelle är allt jag har att bjuda på för denna gång, men det är inte fy skam det ;) Bockstensturen
Årets längsta långlopp är kört idag, bockstensturen med sina 100km och en segertid på runt 3h30min är i en klass för sig. Jag gillade banan skarpt, rolig mtb med mycket sköna stigar med bra fart i! 
Det gick ganska avvaktande i starten och vid 20km ungefär så sprack det av i vanlig ordning och jag satt runt med 15e plats och hamnade i en klunga med ca 10 cykliser, gruppen sprack sen upp igen och jag, Jakob Björklund och Johan Norén bildade en grupp och vi höll sedan ihop hela vägen till mål. Jag hade fin känsla i kroppen idag och vi hade bra fart i gruppen, förutom sista milen då det som alltid blir lite avvaktande körning och ingen vill göra jobbet utan hellre spara sig till spurt. 
Tillbaka in mot varbergs fästning där målet var så fick jag spurt stryk av Norén och jade Jakob precis bakom mig. Hade på känn att en topp 10 kunde vara inom räckhåll idag och vart grymt glad när jag fick höra att det blev en 7e plats! Sjukt skönt att äntligen kunna knipa den där topp 10 placeringen som jag varit sugen på hela säsongen:-) 
En trevlig dag i sadeln helt enkelt, måltiden blev 3h44min och nu är det bara att ladda om för nytt race i ånnaboda imorgon! 
Tack till mor och far som skött langningen på ett kanonsätt! Stort tack
:-) 

Spurt
Det var lite skitigt idag också! M


På väg
Sitter i bilen på väg ner mot bockstensturen. En ny bana och tävling för mig då jag aldrig kört tävlingen förut. Har haft lite kassa ben efter Vasan då jag även vart lite förkyld. Men körde Värmlands serien utom tävlan i Filipstad i tisdags och efter det tycker jag att det släppt lite. Fick stryk av fryksenius i Filipstad med ca 15 Sek men känslan var ändå ok. Efter det så har det känts bra i veckan och tiderna på strava visar att formen är bra! I onsdags slog jag ett rekord jag varit sugen på länge nu, att vara under 16min på min intervall bana runt kullberget. Efter många försök tidigare med tider på 16.04, 16.10 osv så slog jag i onsdags till med t o m två varv på tider runt 15min30sec så det var grymt gött!! 
Vilodag igår torsdag så passade på att hänga med Kjelle ner till Evalds och hämta upp en ny bike till han. Han kommer åka kungligt framöver på sin nya Epic! Vi var även förbi Jönköping och hämta en liten bil till gumman som måste ha nått att åka i. Landade i Grythyttan först vid 01.00 så det vart en lång dag. 
Idag var jag ut och Hojjade runt lite innan vi rullade ner mot Varberg vid 14.00 nu. Vi bor på ett litet hotell i Falkenberg så vi har nära till Varberg imorgon bitti. På söndag väntar sedan Bergslagsloppet uppe i ånnaboda, ett nytt lopp som ska bli kul att köra och som arrangeras av Almby! 
Full gas hela helgen. 

Farbror Kjelle kollar efter ryssen

Ny epic på väg hem