Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Ny sponsor
Kan glatt presentera att ICA Supermarket Tybble kommer sponsra mitt tävlande under året. Dom kommer att synas på tävlingskläder, bil samt här på bloggen! Mycket trevligt och jag vill tacka den trevliga personalen på Ica Tybble med Gustaf i spetsen för detta samarbete. 

Laddningen är nu i fullgång inför imorgon då det är race i Kvänum, sen väntar en hel helg av nya drabbningar. Men först tar vi oss an 1maj racet i Kvänum imorgon alltså!  Hjulsjö mtb
Ikväll var jag, Putte och Kjelle upp till hjulsjö och körde lite på de fina banorna där. Det började väl sådär då mitt framhjul som jag gjorde slanglöst igår kväll hade läckt ur all luft. Orkade inte krångla så jag slängde i en slang, måste tydligen vara nån o-ring på ventilen förklarade Putte som jag eventuellt har missat..! Blir att köra med slang i helgen för att vara säker känner jag:-) 

Annars gick träningen bra där uppe, en grym kväll med sommarvärme och torrt i skogen. Putte lyckades tyvärr punka ganska rejält och riva sönder hela däcket dock, och sprättKjelle bet ihop rejält när eftermiddagens Statoil korv ville tillbaka upp! En händelserik afton. 

Själv så mosade jag på i 2 varv på den svarta 7km banan och lyckades på första varvet ta ett nytt varvrekord! Det gamla från förra sommaren var på 21.06 men nu är det ett minne blott då jag idag klämde till med 19.29!! En skaplig förbättring, grymt jäkla gött. Trodde inte att jag skulle ta rekordet för jag gjorde ett försök för några veckor sen när jag var ute och rullade men fick då bara 21.40 ca så att det gick så fort idag var gött att känna! 

Det låter tyvärr fortfarande endel i vev lagren trots att dom nu är smörjda med fett till en förbannelse. Ska testa att byta kedja imorgon om missljud kanske även kommer från den? 
Annars blir det en lugn tur imorgon för att sen vila onsdag och sedan tävla i Kvänum på torsdag, Örebro på lördag och Lidingö på söndag. 
Blir Kempe grejt!

Kjellesprätt känner smaken av redan svald korv...

Ingen kolmårdsbike och loka guidning
Guidningen i loka igår vart en lyckad tillställning, kanon väder och ett glatt gäng, endel lite trötta dock efter att inte ha kommit i säng förens kl 03 natten innan. Men peppade var dom! Till min hjälp igår hade jag Norman som flyttat upp till Hällefors för 2v sedan med sin familj från Tyskland för att bedriva outdoor aktiviteter uppe vid Sävsjön. Mc-safarin, kanot paddling, mtb turer, Hiking, enduro dagar m.m. Han har även i dagarna öppnat en verkstad i sävsjön och servar mopeder, 4hjulingar, crossar, enduro, gräsklippare osv. Med ett förflutet som mc guide i Italien i över 10 år och innan det som proffesionell Meck i enduroVM åt Honda så vet han vad han pratar om. Jag hoppas och tror att det kommer gå bra för dom nu när han och hans fru Antje tagit det stora steget att flytta med 2 små barn till ett främmande land.

Åter till gårdagen då, alla deltagare var nöjda och glada även om fångsten på fisk kl 11 mitt på dagen i strålande sol kanske inte var den bästa. 
Jag och Norman åkte sen och lämnade av cyklar i hela kommunen. Åkte sen och skulle fixa min hoj till tävlingen Kolmårdsbiken som jag skulle köra idag egentligen. Men det visade sig att vevlagret var helt kaputt och gick tugnt som attan, det har låtit illa en stund men trodde bara det var torrt, tyvärr så var det värre än så.. Så med så kort varsel så valde jag att hoppa över dagens tävling vilket såklart känns trist, men det kändes omotiverat att åka dit med en halv taskig hoj och sen ha det i huvudet hela racet. 
Så valde att ta en sväng här hemma på racern istället. Fick ihop 3,5h och 105km i solskenet:-) 

Tanken är nu att ev. Efter anmäla mig till 1a maj racet i Kvänum på torsd istället om jag får ordning på grejerna. 

En almby kille fångade denna bildserie under torsdagens TT i Kumla, när jag får sladd och tappar bakhjulet, får sen på det igen för att 10 min senare få framhjuls punka. All otur på samma gång, men bättre att ta det nu innan de riktiga tävlingarna börjar tänker jag. 


Nedan lite bilder från loka guidningen igår, foto: Norman Arnold